Новини

Сподели

В Районна прокуратура – Плевен се води досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал.3, вр. ал.2, вр. ал.1 от НК, за това, че около 19,15 часа на 09.06.2021 година, на сметище в село С., М.Д.А. на 48 години, отправил закани за убийство на длъжностно лице – кмет на село С.

Научи повече

По искане на Районна прокуратура – Плевен, Районен съд – Плевен взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на мъж и жена, привлечени като обвиняеми за кражба на кутия с дарения за болно дете от офис на фирма.

Научи повече

Афганистанци, нелегално преминали през границата на страната, бяха осъдени по бързо производство на Районна прокуратура – Плевен. И.С. и М.С. бяха признати за виновни за това, че на 31.05.2021 г., в гр. Никопол, обл. Плевен, на ГКПП-Никопол, около 15.20 часа, са излезли през границата на страната, между Република България и Република Румъния, без разрешение на надлежните органи на властта – на служителите на Главна дирекция „Гранична полиция“, като са се укрили  в ремарке на товарен автомобил с румънска регистрация.

Научи повече

По обвинение на Районна прокуратура – Плевен, Районен съд-Плевен наложи наказание на 50-годишен мъж за управление на лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 4.16 на хиляда - две години лишаване от свобода. Като на основание чл. 66 от НК, изпълнението е отложено за срок от четири години, а също глоба в размер на 500 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години и шест месеца.

Научи повече