Окръжна прокуратура – Плевен и Районна прокуратура – Плевен проведоха регионално обучение на тема „Европейска заповед за разследване. Европейска заповед за арест. Трансфер на осъдени лица .“

4 Ноември 2022 г.

Окръжна и Районна прокуратура – Плевен , съвместно с Националния институт на правосъдието проведоха семинар на тема : „Европейска заповед за разследване и прилагане на Конвенция 2000.Европейска заповед за арест , заповеди за арест  по споразуменията на ЕС  с други държави и производства по Глава от ЗЕЕЗА .Трансфер на осъдени лица .“.Той се проведе от  01.11.2022г. до 03.11.2022г.  в с.Чифлик.

Лектор на обучението бе Г-н Сава Петров – прокурор в Международен отдел на Върховна касационна прокуратура .В него взеха участие прокурори от Окръжна и Районна прокуратура – Плевен , както и разследващи полицаи от ОДМВР-Плевен .

Основна цел на обучението е повишаване на  знанията и практическите уменията на прокурорите и  разследващите органи  при прилагането на  Европейската заповед за разследване , Европейската заповед за арест и трансфера на  осъдени лица.