По искане на Районна прокуратура –Плевен задържаха извършител на кражба, извършена при условията на опасен рецидив

22 Август 2022 г.

По искане на Районна прокуратура град Плевен, Районен съд град Плевен взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Ц.И. на 25 години.

Ц.И. е привлечен  като обвиняем за тежко умишлено престъпление, а именно  за това, че на 31.05. 2022 г. в гр. Плевен, в условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот  - повреждане на патрон на входна врата  , отнел чужди движими вещи – един брой лед телевизор марка „Нео „ и един брой аудио-система марка „Панасоник „  от владението на И.Д. от град Плевен  , без негово  съгласие с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл. 196, ал.1, т. 2, вр. 195, ал.1, т. 3 вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „б" от Наказателния кодекс.

Обвиняемият  е многократно осъждан.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и че е налице опасност Ц.И.  да извърши други престъпления, както и да се укрие, поради което е постановил постоянна мярка „Задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Плевен.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай.