Ученичка от 10 клас е победител в конкурс за есе на тема „Защо искам да съм прокурор за един ден“, организиран от Асоциацията на прокурорите и Британското посолство

25 Януари 2023 г.

Десетокласничката Красимира Михайлова от Професионална гимназия по химически и хранителни технологии в гр. Пазарджик е победител в конкурс за есе „Защо искам да съм прокурор за един ден“, организиран от Асоциацията на прокурорите в България и Британското посолство. Още петима ученици от различни райони на България са първенци в съревнованието за най-добре написан текст по темата. Това стана ясно преди дни на среща в Британското посолство в гр. София, на която участваше Златина Иванова, прокурор в Районна прокуратура – Пазарджик.

Предстои победителите в конкурса да гостуват в районните прокуратури по места, за да се запознаят с дейността на магистратите и начина, по който протича един техен работен ден.

„Много се радвам, че ще се запозная с Красимира, защото съм впечатлена от разсъжденията в нейното есе и се надявам един ден тя да завърши право и да станем колеги“,  казва Златина Иванова. Десетокласничката ще гостува в Районна прокуратура – Пазарджик на 1 февруари 2023 г.