7 Август 2020 г.

Районна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа Илия С., обвинен за извършване на грабежи на чужди граждани в к.к. „Слънчев бряг“

Сподели

Районна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа Илия С. Той е обвинен за това, че противозаконно е отнел чужди движими вещи от владението на чужди граждани. Престъпните деяния са осъществени на 01.08.2020 г. и 04.08.2020 г. в к.к. „Слънчев бряг“ Общ.Несебър. Престъплението е квалифицирано по чл.198, ал.1, вр. чл.26, ал.2, вр. ал.1 от НК, тъй като е осъществено при условията на продължавано такова.

По време на разследването е установено, че на първата от горепосочените дати обвиняемият е отнел златен синджир от владението на гражданка на Република Чехия, използвайки сила (издърпал го от нейния врат). Откраднатата вещ е на стойност 598 лева. Деянието е осъществено на плажна дървена пътека между хотели „Зефир“ и „Империал“ в курортния комплекс. Другият грабеж е осъществен на втората  от горепосочените дати, по идентичен начин. Пострадал е румънски гражданин. От неговия врат е издърпана със сила висулка – кръст от  златен синджир. Престъпното деяние е извършено на дървена плажна пътека до хотел „Империал“. Стойността на отнетата вещ е 381 лева.

Изследва се съпричастността на Илия С. и в извършване на трети грабеж в същия район на к.к. „Слънчев бряг“. От престъплението е пострадал полски гражданин, от който противозаконно също е бил отнет златен синджир, чрез използване на сила.

Предстои Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.