Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване на кражба в с. Кулата

8 Октомври 2024 г.

        Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършена кражба.

        Установено е, че на 04.10.2024 г. от къща в с. Кулата, община Петрич, били отнети парична сума в размер на 3000 лева, различни по вид накити от бял и жълт метал, както и една монета от жълт метал. Престъпното деяние е извършено чрез разбиване на заключващия механизъм на врата.

        Въз основа на събрани доказателства в качеството на обвиняеми са привлечени три лица - К.З. от гр. Сандански, Р.П. от с. Капатово, община Петрич, и К.Х. от с. Кулата.

        Обвиняемият К.Х. превозил с лек автомобил съучастниците си К.З. и Р.П. до къщата на ул. „Антон Попов“ в с. Кулата и останал до заведение, откъдето наблюдавал района на местопрестъплението и подстъпите към него. Целта му била своевременно да ги предупреди в случай на появата на случайни хора, собствениците на имота или полицейски служители, като те да могат бързо и незабелязано да се отдалечат. Обвиняемите Р.П. и К.З. влезли в къщата и отнели чуждите движими вещи.

        Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми по делото. Предстои произнасянето на съда.