По обвинение на Районна прокуратура – Благоевград, обвиняем за закани с убийство при условията на домашно насилие е предаден на съд

4 Януари 2024 г.

Обвиняемият Н.П. е предаден на съд с обвинителен акт на Района прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Сандански, за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК – закана с убийство, извършено при условията на домашно насилие.

До м. август 2020 г. Н.П. живеел във фактическо съжителство с Д.К. и малолетната им дъщеря. До раздялата се стигнало поради влошените отношения между двамата. В продължение на години мъжът злоупотребявал с алкохол, проявявал психическа и физическа агресия спрямо Д.К.

Пострадалата не споделяла с близките си за случващото се, правела компромиси, давала шанс на обвиняемия да се поправи. Такава промяна не настъпила, поради което жената напуснала семейното жилище заедно с дъщеря си и заживяла в дома на родителите си. По никакъв начин тя не ограничавала отношенията между Н.П и детето им.

След раздялата им обаче обвиняемият продължил да се държи зле с Д.К. При контактите помежду им и по телефон я обиждал, викал, отправял закани с убийство.

Изплашена от поведението му, пострадалата посетила полицейското управление в гр. Сандански и подала жалба срещу Н.П. В хода на образуваното досъдебно производство той е бил привлечен към наказателната отговорност за извършените от него деяния.

Предстои делото да продължи в съда.