По искане на Районна прокуратура – Благоевград спрямо обвиняемия за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, побой и принуда е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“

7 Август 2023 г.

Днес, 04.08.2023 г., съдът уважи искането на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Гоце Делчев, за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ф.Б., привлечен в качеството на обвиняем за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, побой и принуда, извършени при условията на домашно насилие На 27.07.2023 г. 71-годишният Ф.Б. причинил телесна повреда на З.З. Той нанесъл на жената удари с туба и я залял с бензин по лицето.

Побоят и принуждаването чрез употреба на сила и заплашване спрямо пострадалата са извършени в условията на домашно насилие и са предшествани от системно упражняване на физическо и психическо насилие от негова страна спрямо жената.

На 02.08.2023 г. обвиняемият влязъл в жилище на ул. „Славянска“ в с. Абланица, област Благоевград, от което е бил отстранен, като с това деяние не изпълнил заповед за незабавна защита от домашно насилие.

В съдебно заседание съдът прие доводите на прокуратурата за обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към извършените деяния.

Налице е опасност той да извърши престъпление и да се укрие.