По обвинение на Районна прокуратура-Велико Търново мъж бе осъден условно на лишаване от свобода, както и да заплати стойността на превозното средство, което е управлявал след употреба на наркотични вещества

2 Октомври 2023 г.

По обвинение на Районна прокуратура-Велико Търново, 34-годишен мъж е осъден по бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. С определение на Районен съд-Велико Търново, с което е одобрено постигнато споразумение,  К.Г. е признат за виновен, че на 06.09.2023 г. в гр. В. Търново  управлявал моторно превозно средство - лек автомобил марка „Нисан Микра“ след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред.

На К.Г. е наложено наказание шест месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с тригодишен изпитателен срок и е лишен от право да управлява МПС за срок от десет месеца, както и да заплати сумата от 2 000 лева, представляваща стойността на моторното превозното средство, с което извършил престъплението,  което не е негова собственост.

Одобреното от съда споразумение за решаване на делото има последиците на влязла в сила присъда.