Районна прокуратура – Велико Търново привлече двама като обвиняеми и поиска задържането им по досъдебно производство за влизане нощем в чуждо жилище и за кражба на пари

28 Октомври 2022 г.

Районна прокуратура – Велико Търново привлече в качеството на обвиняеми две лица за влизане през нощта в чуждо жилище и за кражба на пари. С постановление на наблюдаващия прокурор те са задържани за срок до 72 часа, в който срок прокуратурата е внесла  искания в съда за вземане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

И.Д. на 20 години  и Д.С. на 21 години са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 27.10.2022 г, в с. Виноград, общ. Стражица, в съучастие, влезли в чуждо жилище, като деянието е извършено нощем, и за това, че след предварителен сговор извършили кражба на парична сума в размер на 18 лв. от владението и без съгласието на собственика.

Повдигнато обвинение е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“, като Д.С. е действа  при условията на опасен рецидив. От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършители на престъпленията, за които са привлечени и е преценено че има реална опасност те да се укрият и да извършат друго престъпление. Поради това прокуратура  е внесла искания в Районен съд – Г.Оряховица за вземане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“, като предстои произнасяне на съда.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.