Районна прокуратура – Велико Търново ръководи досъдебно производство във връзка с пътен инцидент със значителни имуществени вреди пред сградата на Община Велико Търново

14 Септември 2022 г.

Районна прокуратура – Велико Търново ръководи досъдебно производство по описа на РУ - В. Търново, образувано на 05.09.2021г. за пътно транспортно произшествие с причинени значителни имуществени вреди – престъпление по чл. 343, ал.1, б.“а“ от НК. 

На 05.09.2022 г, около полунощ, пред сградата на Община Велико  Търново, лек автомобил „Ауди“,  управляван от 20-годишен водач, движещ се в посока ул. „Независимост“ към ул. „В. Левски“, напуска пътното платно вляво и се блъска последователно в стълб за улично осветление, три дървета и автобусна спирка. Няма пострадали граждани. При произшествието са причинени значителни имуществени вреди. Пострадал е единствено водачът на автомобила, който е настанен в НХО с диагноза комоцио церебре, без опасност за живота.

В хода на разследването по делото е извършен оглед на местопроизшествие, предстои да бъдат проведени разпити на свидетели, да се назначат експертизи за установяване причините за настъпилото ПТП, както и предстои извършването на други процесуално - следствени действия.

Пробите на водача за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.