Затвор за извършители на домова кражба, предадени на съд от Районна прокуратура – Велико Търново

14 Септември 2022 г.

Наказания от по 2 години и осем месеца лишаване от свобода при строг режим получиха двама рецидивисти за извършена домова кражба. Н.Н. и А.А. бяха признати за виновни, след внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново.

Те са осъдени за това, че на 01.06.2022 г. в гр. Велико Търново,  след предварителен сговор, чрез използване на технически средства и чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имота (счупване на секретен патрон на брава на входна врата на апартамент в жилищен блок), откраднали чужди движими вещи. От различни стаи в апартамента те взели златни и сребърни бижута, златни монети, юбилейни монети и пари, всички вещи на обща стойност 3926,71 лева. 

Обвиняемите са многократно осъждани за извършени престъпления против собствеността в цялата страна. След като били освободени от затвора, където изтърпели наложените им наказания, те отново се захванали с престъпната си дейност. На 01.06.2022г., пристигнали от гр. Плевен в гр. В.Търново. Докато се разхождали по улиците в краен квартал, влезли в жилищен блок. С асансьора стигнали до  последния етаж, където позвънили на звънеца на един от апартаментите. След като никой не отворил, Н.Н. счупил секретния патрон, отворил вратата и влязъл в жилището, а  А. А. останал пред вратата, за да пази. След като извършили кражбата двамата обвиняеми бързо излезли от блока и напуснали града.

         Н.Н. и А.А. са с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Присъдата на РС- В. Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.