По искане на Районна прокуратура – Велико Търново задържаха мъж за кражба при повторност

14 Юли 2022 г.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 30-годишен  обвиняем за кражба в условията на повторност.

И.И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 08.07.2022 г. в гр. Велико Търново в немаловажен случай и в условията на повторност, чрез използване на техническо средство – саблен трион и лек автомобил, отнел от владението и без съгласието на собственика чужда движима вещ – катализатор от лек автомобил „Хонда ЦРВ“, на стойност  360 лв.,  с намерение противозаконно да я присвои - престъпление по чл. 195, ал.1, вр. с чл. 194, ал.1, вр. с чл.28, ал.1 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето. И.И. е извършил деянието в изпитателния срок на предходно осъждане за кражба и хулиганство и е налице опасност той да се укрие, за да избегне изтърпяването на това наказание или да извърши други престъпления. Поради което Районен съд- Велико Търново е уважил искането на  прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.