По искане на Районна прокуратура – Велико Търново задържаха обвиняем за измама на възрастно семейство в град Горна Оряховица

14 Декември 2021 г.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Горна Оряховица взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвиняем, измамил с 20 000 лева възрастен мъж и съпругата му. 

Г. У.  е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 08.12.2021 г. в гр. Горна Оряховица, в съучастие с неизвестни лица, като съизвършител, с цел да  набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у 82-годишен мъж и 81-годишната му съпруга, че дъщеря им, намираща се в САЩ е със счупен крак и следва да се извърши операция на стойност 20 000 лева, и с това им причинил имотна вреда в размер на 20 000 лева – престъпление по чл. 209, ал. 1вр. чл. 20, ал.2 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието в лицето на Г. У. Той е с двойно гражданство – българско и турско и е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление.

 Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.