Рецидивист, нанесъл побой и причинил средна телесна повреда, е задържан по искане на Районна прокуратура - Велико Търново

12 Ноември 2021 г.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, 51-годишен рецидивист е задържан под стража за причиняване на средна телесна повреда на мъж, като без причина му нанесъл побой на главна улица в града – престъпление по чл. 131а, вр. чл. 131, ал.1, т.12, вр. чл. 129, ал.2 вр. ал.1, вр. чл. 29, ал.1, б. „а“ от НК.

И.И. е привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура-Велико Търново за това,  че на 20.09.2021 г, в гр. Велико Търново, причинил по хулигански подбуди средна телесна повреда на мъж от гр. Велико Търново, изразяваща се в закрито счупване на носните кости, вследствие на нанесени удари с юмрук и коляно, като деянието представлява опасен рецидив.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и съществува опасност той да се укрие или да извърши други престъпления. Поради това Районен съд-Велико Търново, е уважил искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.