Районна прокуратура – Велико Търново ръководи досъдебно производство във връзка с разкритите оранжерии с канабис в с. Стамболово

3 Септември 2021 г.

Районна прокуратура – Велико Търново ръководи досъдебно производство във връзка с разкритите две оранжерии с канабис в с. Стамболово, общ. Павликени.  На 02.09.2021 г. в РУ–Павликени е образувано досъдебното производство за отглеждане на растения от рода на конопа, в нарушение на установените правила в ЗКНВПП -  престъпление по чл. 354в, ал1от НК.

При извършено претърсване в частен имот в с. Стамболово, собственост на 43-годишен мъж, са установени две оранжерии. В едната оранжерия са открити и иззети близо 120 броя засети растения  от рода на конопа, а в другата 116 броя саксии със засети растения от рода на конопа. Иззети са съоръжения за отглеждане на открития коноп (вентилатори, въздухопроводи, пръскачки, торове и др.).

В хода на разследването е назначена физикохимическа експертиза. Проведени са разпити са свидетели. Предстои да се извършват и други процесуално следствени действия. Към момента няма привлечени лица  в качеството на обвиняеми.

Разследването продължава под наблюдението на Териториално отделение -Павликени при Районна прокуратура –Велико Търново.