Районна прокуратура - Велико Търново задържа за 72 часа трима мъже за кражби на катализатори от паркирани автомобили

25 Юни 2021 г.

Районна прокуратура  - Велико Търново наблюдава досъдебно производство за поредица кражби на катализатори от паркирани леки автомобили, всички извършени в рамките на една нощ.

Във връзка с воденото досъдебно производство, в качеството на обвиняеми са привлечени И.В. на 26 година, И.Г. на 33 години и П.И. на 29 години, всички от гр. София.

На 17.06.2021 г., в гр. В. Търново, за времето от 01:00 часа до 05:00 часа, тримата извършители, при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор, в немаловажен случай, чрез използване на техническо средство – тръборез за рязане на ауспухови тръби и лек автомобил, отнели от владението на различни собственици, без тяхно съгласие и с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи – пет броя катализатори  от различни автомобили,  на обща стойност 750 лв. - престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 2, вр. с чл. 194, ал.1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

         С постановления на Районна прокуратура – Велико Търново от 18.06.2021 г., обвиняемите  са задържани за срок до 72 часа, като в този срок предстои да бъдат внесени искания във Великотърновски районен съд за вземане на мерки за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.