По искане на Районна прокуратура - Велико Търново е задържан рецидивист за опит за кражба на оборудване от хотел

25 Юни 2021 г.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново задържа под стража 40-годишен рецидивист за опит за кражба на хотелско оборудване  - престъпление по чл. 196, ал.1, вр. чл. 195, ал.1, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 18, ал. 1, вр. чл. 29 от НК.

И.Ц.  е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в условията на опасен рецидив, от неустановена дата през 2021 г. до 13.06.2021 г. от хотел в град Велико Търново, чрез използване на техническо средство е направил опит да отнеме чужди движими вещи: 11 броя метални слушалки за душове с метални удължители към тях, 3 броя спирателни кранове и неустановено количество метални тръби от стационарни душове за баня, от владението на собственика, с намерението противозаконно да бъдат присвоени. Деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини – И.Ц. е бил задържан от служители в частна охранителна фирма.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност той да се укрие или да извърши други престъпления. Районен съд-Велико Търново е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново