Рецидивист, укрил се след поредна кражба, бе задържан по искане на Районна прокуратура - Велико Търново

28 Април 2021 г.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново задържа под стража 29-годишен рецидивист за извършена кражба на пари от офис  - престъпление по чл.196, ал.1, т.1 вр. чл. 194, ал.1 вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

М. В. извършил кражбата  в условията на опасен рецидив. На 11.09.2018 г, докато бил в сграда с офиси, обвиняемият се възползвал от отсъствието на служителка в един от офисите, влязъл вътре и взел наличните пари от чантата ѝ. След деянието същият се укрил, като напуснал пределите на страната. При извършените процесуално-следствени действия по досъдебното производство и установяването му като извършител чрез видеотехническа експертиза на записи от сградата, М.В.  бил обявен за общодържавно издирване.  След влизане в страната, в понеделник, е бил задържан.

М.В. е осъждан многократно за престъпления против собствеността. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност той да се укрие или да извърши други престъпления. Районен съд-Велико Търново е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.