Рецидивист задържан за кражби по искане на Районна прокуратура - Велико Търново

23 Април 2021 г.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново задържа под стража 43-годишен рецидивист за извършени кражби - престъпление по чл. 196, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1,вр. чл. 26 от НК.

Г.С. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в периода от 14.03.2021 г. до 28.03.2021 г. в гр. Велико Търново, от фирмен офис, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, отнел от владението на различни лица без тяхното съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи - два мобилни телефона, суджуци и кайма от дивечово и свинско месо и други вещи. Кражбите извършил през нощта.

Обвиняемият има 29 предишни осъждания, които са за кражби, грабежи и хулиганство. Поредното престъпление е извършено само няколко месеца, след като Г. С. е излязъл от затвора. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност той да се укрие или да извърши други престъпления. Районен съд-Велико Търново е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.