Обвиняем за кражба при условията на опасен рецидив е задържан под стража по искане на Районна прокуратура - Велико Търново

11 Февруари 2021 г.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново задържа под стража 47-годишен мъж.  С постановление на наблюдаващия прокурор, П.П. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 20.12.2020 г., в гр. Велико Търново, чрез повреждане на преграда здраво направена за защита на имот - взломяване на врата на кафе машина, отнел чужди движими вещи - сумата от 60 лева и три броя „мотор редуктор 10 сек.“ с монети за ресто, на стойност 24 лева за брой, всичко на обща стойност 132 лева, от владението на собственика, без неговото съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата представлява опасен рецидив - престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а” и  „б” от НК.

         Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районна прокуратура - Велико Търново е внесла в Районен съд- Велико Търново искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража. На 10.02.2021 г., с определение на ВТРС, обвиняемият е задържан с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.