По искане на Районна прокуратура –Велико Търново задържаха мъж за хулиганство и повреждане на чужди вещи

15 Юни 2020 г.

Районен съд – В. Търново уважи искането на Районна прокуратура –Велико Търново и взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на мъж за извършени хулиганство и повреждане на чужди вещи.  

Г. П. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 09.06.2020 г. в гр. Велико Търново, ул. „Бяла Бона”, на площадка на първи етаж на жилищен блок, при условията на продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като: около 04,00 часа безпричинно удрял с брадва и унищожил два броя стъклопакети на входа и около 18,30 часа  безпричинно удрял с точилка и унищожил охранителна камера и стъкло на врата на асансьор, собственост на собствениците на обектите на посочения вход - престъпление по чл. 325, ал. 5, вр.  ал. 1,  вр.  чл. 29, вр. чл. 26 от НК.

Привлечен е като обвиняем и за това, че противозаконно повредил и унищожил чужди движими вещи, с което причинил на собствениците им имуществени вреди на обща стойност 184,90 лева, /унищожил два броя стъклопакети и охранителна камера, собственост на „Е” ЕООД и противозаконно повредил чужда движима вещ - асансьор, собственост на собствениците на обектите на посочения вход, като унищожил стъклото на вратата му/ - престъпление по чл. 216, ал. 1, вр. чл. 26 от НК.

         Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност Г.П. да се укрие и да извърши престъпление.

         Определението на РС В. Търново подлежи на обжалване пред ОС В. Търново.