По обвинение на Района прокуратура - Велико Търново, Териториално отделение – Елена, осъдиха рецидивист на една година за извършени поредни престъпления

16 Март 2020 г.

По обвинение на Района прокуратура - Велико Търново, Териториално отделение - Елена и след одобрено от съда споразумение, осъдиха на една година лишаване от свобода при строг режим рецидивист за извършени поредни престъпления.

Д.И. е признат за виновен в това, че на 04.06.2019 г. в с. Горско Ново село, общ. Златарица, в съучастие като извършител с непълнолетния К. С., при условията на опасен рецидив и при условията на продължавано престъпление, чрез използване на лек автомобил, отнел чужди движими вещи (мобилен телефон марка “Lenovo” и сумата 20 лева) на стойност 30 лв., собственост на И. Б.  и в гр. Златарица отнел чужди движими вещи (панел на СД плеър “JVC”, джанта с гума и кутия за инструменти) на стойност 25 лв., собственост на Н.М.; чужди движими вещи (сумата от 100 лева, зарядно устройство “Raider pro”, шише с концентрат, винтоверт с батерия) на стойност 168,50 лв. собственост на К. Т.; чужда движима вещ (моторен трион „Щил“) на стойност 200 лева собственост на С. С., всички вещи на обща стойност 423,50 лева, от владението на собствениците без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.Причинените с деянието имуществени вреди са възстановени.

Д.И. е осъден и за това, че на 04.06.2019 г. в с. Горско Ново село и гр. Златарица, по време на извършените кражби, управлявал лек автомобил „Форд Фиеста“, който не е регистриран по надлежния ред (без поставени регистрационни табели).

На съучастника на Д.И.- непълнолетният Ц. С., е наложено наказание една година пробация с пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител  и включване в курсове за професионлана квалификация, програми за обществено въздействие - изразяваща се във включване в курс за обществено въздействие „Програма за правонарушители, извършители на кражба“.