След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура –Велико Търново осъдиха рецидивист за присвояване

16 Декември 2019 г.

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура –Велико Търново осъдиха рецидивист на една година лишаване от свобода за присвояване. Н. А. е признат за виновен за това, че на 28.03.2019 г. в с. Иванча, общ. Полски Тръмбеш противозаконно присвоил владените от него поради предаването им от собственика чужди движими вещи - велосипед със скорости на стойност 53 лв. и сумата от 100 лв. – всички на обща стойност 153 лв., собственост на Т. Т., като обсебването представлява опасен рецидив – престъпление по чл. 206, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 29 от НК.

 

Обвиняемият е осъждан двадесет и пет пъти за различни престъпления. След изтърпяване на последното си наказание лишаване от свобода често сменял работата си и мястото, където живее. През месец март 2019 г. прочел обява за работа във ферма в с. Иванча, и решил да отиде да работи там. 

На 23.03.2019 г. Н. А. пристигнал в селото, където собственикът на фермата го настанил в къща в която да живее. Няколко дни след това обвиняемият работил във фермата. На 28.03.2019 г. сутринта го заболял зъб. Пострадалият работодател го закарал до зъболекар в гр.Полски Тръмбеш и заплатил лечението му.  След оказаната му помощ през деня, Н.А. каза на  шефа си, че имал спешна нужда от 100 лева, и пострадалият му дал поисканата сума в заем. Когато се сдобил с толкова пари, обвиняемият решил да напусне работа и да се върне в Южна България. Без да връща парите,  взел велосипеда, който му бил предоставил да се придвижва до фермата и напуснал селото.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.