Приключи комплексна планова проверка на Районна прокуратура гр. Велико Търново от Инспектората към ВСС

3 Юли 2019 г.

На основание чл. 54 от ЗСВ, Годишната програма на Инспектората към ВСС и Заповед № ПП-01.12/10.04.2019 г. на Главния инспектор в Районна прокуратура гр. Велико Търново беше извършена комплексна планова проверка.

Цел на проверката е изготвяне на  цялостен анализ и оценка на организацията на административната дейност на Районна прокуратура-гр.Велико Търново, организацията на образуването и движението на преписките и делата, както и приключването им в установените срокове, анализ на приключените преписки и дела и констатиране на противоречива практика за периода 01.01.2017 г. – 31.12.2018 г.

След задълбочен анализ ревизиращият екип е направил извод, че районният прокурор е създал изключително добра организация на работата във ВТРП, както по отношение на администрирането, така и по отношение на прокурорската дейност.

   Екипът е констатирал, че всички препоръки, дадени във връзка с предходни комплексни и тематични проверки, са изпълнени, а резултатите от настоящата комплексна проверка не са дали основание за изготвяне на нови препоръки.