По искане на Районна прокуратура - Велико Търново задържаха рецидивист за извършени домови кражби

18 Юни 2019 г.

 По искане на Районна прокуратура - Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража на рецидивист за извършени домови кражби.

Прокуратурата е привлякла В.К. в качеството на обвиняем за това, че в периода от 10:00 ч. до 13:00 ч. на 12.06.2019 г., в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство и разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имоти – счупване на секретни патрони на брави на входни врати, направил опит да отнеме и отнел от владението на различни собственици, без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи на обща стойност 1564 лева, като кражбата представлява опасен рецидив, като:

- на 12.06.2019 г. в гр. Велико Търново, на ул. „Йоновка”, от апартамент, направил опит да отнеме чужди движими вещи – неустановена парична сума и неустановено количество бижута, като опитът останал недовършен по независещи от дееца причини;

- на 12.06.2019г. в гр. Велико Търново, на ул. „Баба Мота”, от апартамент  отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 535 лева и златни бижута – всички вещи на обща стойност 1564 лева, от владението и без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата представлява опасен рецидив

- престъпление по чл. 196, вр. чл. 195, вр. чл. 194, вр. чл. 26, вр.  чл. 29 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието в лицето на В. К. и е налице опасност той да се укрие или да извърши престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура –Велико Търново.