Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд мъж за нарушаване на правилата за движение

24 Април 2019 г.

Обвинението срещу М. Е. е за това, че на 07.12.2018 г. в гр.Полски Тръмбеш, по ул.«Търговска», управлявал лек автомобил «Рено Клио», с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда - 1.27 на хиляда, установено по надлежния ред с «Алкотест Дрегер 7510», след като е осъден с влязло в сила Споразумение за същото деяние - престъпление по чл.343б, ал. 2 от НК и

Обвинен е и за това, че на 07.12.2018 г. в гр.Полски Тръмбеш, при управляване на лек автомобил «Рено Клио», си служил с 2 броя регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство  и управлявал лек автомобил, което не е регистриран по надлежния ред /регистрацията на пътното превозно средство е прекратена/ - престъпления по чл.345 от НК.

На 07.12.2018 г. обвиняемият  се срещнал със своя познат и след като вече бил пил алкохол, заедно решили да отидат до гр. Полски Тръмбеш с автомобила му, където искали да посетят питейни заведения. Около 23:40 часа на ул. „Търговска“ в гр. Полски Тръмбеш били спрени за проверка от полицейски служители , при която били установени нарушения на правилата за движение – шофиране след употреба на алкохол, управление на нерегистриран автомобил и с чужди регистрационни табели.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.