След споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново осъдиха жена за държане на боеприпаси

4 Април 2019 г.

Съдът одобри споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново, с което наложиха наказание на жена, държала неправомерно боеприпаси.

Н. И. се призна за виновна за това, че на 30.08.2018 г. в землището на с. Пчелище, общ. Велико Търново, в местност „Шабарка“, във фургон, държала без надлежно разрешително по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия – 4 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие, 12-ти калибър, заводско производство, предназначени за стрелба с гладкоцевни пушки от същия калибър и 26 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие, калибър 22 Long Rifle, заводско производство, предназначени за стрелба с пистолети, револвери и карабини, без да има за това надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия – престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

За извършено деяние е осъдена на  пет месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66, от НК е отложено с изпитателен срок от три години.  Веществените доказателства  /боеприпаси/ са отнети в полза на държавата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.