По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново осъдиха мъж за незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа

2 Април 2019 г.

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха гражданин за незаконно присъединяване към електоразпределителната мрежа, в продължение на три години.

П.Я. се призна за виновен за това, че в периода от 01.01.2016 г. до 12.02.2019 г. в гр. Велико Търново, сам осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на „Електроразпределение Север“ АД гр. Варна, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия – престъпление по чл. 234в, ал. 1 от НК.  Като деянието е извършено виновно при форма на вината пряк умисъл и с деянието не са причинени имуществени вреди.

За извършеното деяние на обвиняемият е наложено наказание лишаване от свобода за срок от четири месеца, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с изпитателен срок от три години, както и глоба в размер на 100 лв.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.