След споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха мъж за държане и отглеждане на канабис

27 Март 2019 г.

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха мъж за държане и отглеждане на канабис.

Т. Д. се призна за виновен за това, че на  07.03.2018 г. в недвижим имот, представляващ къща с двор и стопански постройки, в с. Никюп, общ. Велико Търново, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорисково наркотично вещество по смисъла на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, /в помещение на къща - 245,5 грама коноп /марихуана/, и в складово помещение на стопанска постройка - коноп /марихуана/ с тегло 276,5 грама,  всички наркотични вещества на обща стойност 3874,50 лева/ - престъпление по чл.354а  от НК.

Т.Д. е признал вината си и за това, че на 07.03.2018 г. в недвижим имот - къща с двор и стопански постройки в с. Никюп, в складово помещение на стопанска постройка, отглеждал 72 броя растения от рода на конопа - канабис (марихуана), с нетно тегло на растителната маса след изсушаването им – 3786,00 грама, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите – престъпление по чл. 354в от НК.

Осъден е на лишаване от свобода за срок от две години, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с изпитателен срок от четири години и глоба в размер на 2000 лева.

 Споразумението има последици на влязла в сила присъда.