Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинител акт срещу рецидивист за извършени поредни кражби

31 Януари 2019 г.

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинител акт срещу рецидивист за извършени поредни кражби.

Обвинението срещу С.Б е за това, че в периода от 29.12.2017 г. до 16.07.2018 г., в гр. Велико Търново, в условията на продължавано престъпление,  чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот и чрез използване на технически средства, отнел от владението на собствениците без тяхното съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи, като кражбата представлява опасен рецидив, като:

-        На 29.12.2017 г., в гр. Велико Търново ул.“Асти“, чрез използване на техническо средство, отнел от владението на „Хит“ ООД с. Първомайци и без съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – 14  броя автоматични предпазители,  1 брой разеденител 50 ампера, контактор 63 ампера, фонотроник /часовник/, собственост на Община Велико Търново и смарт електромер, собственост на „Енерго – Про Варна“ ЕАД – всички вещи на обща стойност 520,94 лева, като кражбата представлява опасен рецидив;

-        На 16.07.2018 г в гр. Велико Търново ул. „Сергей Румянцев", чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – счупване на катинар на входна врата на гаражна клетка и чрез използване на техническо средство отнел от владението на собствениците без тяхното съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи –   пет мистрии за мазилка и за шпакловка, маламашка за шпакловка, два гребена за изолация,  отвеси, арматурни клещи, триъгълна мистрия, арматурна ножица, моторен трион/резачка/, бояджийска бака, тесла,  арматурно желязо, лопата, кирка, чук и пирони, собственост на Т. Д. и  ръчна количка и катинар, собственост на М. Г. – всички вещи на обща стойност  374,22 лева, като кражбата представлява опасен рецидив.

         Престъпление по чл. 196, вр. чл.195, вр. чл. 194, вр. чл. 29, вр. чл. 26 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.