Извършител на кражба на метална каса е задържан по искане на Районна прокуратура – Велико Търново

15 Ноември 2018 г.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на извършител на кражба на метална каса.

В. П. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 03.11.2018г. в гр. Велико Търново, при условията на повторност в немаловажен случай, след предварителен сговор с К. К. и М. Д., в немаловажен случай, чрез използване на техническо средство – въже, отвертка и специален начин – чрез изкачване по тераси и покрив, отнел от владението на Д. Й. от гр. Велико Търново без неговото съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – метална каса на стойност 1000 лева и намиращата се в нея 35 000 лева, собственост на „Аморф Архитекти“ ЕООД гр. Велико Търново, всички вещи на обща стойност 36000 лева - престъпление по чл. 195, вр. чл. 194, вр. чл. 28 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието в лицето на В. П. и е налице опасност да се укрие или да извърши престъпление.

Разследването продължава под ръководството на ВТРП.