След споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново 16-годишен е осъден за хулигански действия спрямо възрастни хора

19 Октомври 2018 г.

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново 16-годишен е осъден за извършени от него хулигански действия, отличаващи се с изключителен цинизъм.

Обвиняемият М. Г. се призна за виновен  в това, че на 04.07.2018 г.  в землището на село Ресен, местността „Раклата“ на река Росица, действайки като непълнолетен, но разбирайки свойството и значението на деянието и можейки да ръководи постъпките си, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - не се съобразил с обществения ред и морал, с установените правила за поведение и приличие, като безпричинно обиждал и псувал възрастни мъж и жена, викайки им нецензурни думи, съблякъл се гол, извършил с ръка нецензурни движения и крещял на жената нецензурни изрази и сексуални закани и хвърлял камъни по тях и по лекия им автомобил, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм - престъпление  по чл. 325  вр.  63 от НК. Деянието е извършено виновно при форма на вина пряк умисъл.

За извършеното деяние на М.Г. е наложено наказание една година лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66 вр. чл. 69, от НК е отложено с изпитателен срок от три години.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.