По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, задържаха мъж, извършил поредна измама

19 Октомври 2018 г.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на мъж, извършил поредна измама.

Прокуратурата е привлякла Р. А. в качеството на обвиняем за това, че на 17.07.2017 г. в град Велико Търново, във фризьорски салон, при условията на опасен рецидив с цел да набави за себе си  имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у жена, че ще й достави 10 килограма пилешко месо и 20 килограма свински пържоли на цена на половина по-ниска от продажната и с това й причинил имотна вреда в размер на 170 лева - престъпление по чл. 211, вр. чл. 209, вр. чл. 29 от НК.

Съдът е приел за основателни доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Р.А. е привлечен като обвиняем за престъпление, за което е предвидено наказание лишаване от свобода в размер от три до десет години. Съществува и опасност лицето да извърши престъпление и да се укрие. Осъждан е за измами, извършени по идентичен начин – обещание за продажба на месо на стойност по-ниска от пазарната. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Обвиняемият няма документ за самоличност, не живее на нито един от регистрираните адреси, води скитнически начин на живот, извършвайки престъпления на територията на цялата страна и е бил обявен за общодържавно издирване.

Поради това искането на прокуратурата е уважено и по отношение на обвиняемият е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението на съда подлежи на обжалване пред ОСВТ.

Под ръководството на  Районна прокуратура – Велико Търново действията по разследването продължават.