По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново непълнолетно момиче е предадено на съд за кражба на детска количка.

20 Февруари 2018 г.

20,2,18

Обвинението е за това, че на 26.12.2017 г. в гр. В. Търново,  пред фотостудио, като непълнолетна, но разбирайки свойството и значението на деянието и можейки да ръководи постъпките си, отнела чужди движими вещи, които не са били под постоянен надзор - детска количка и сгъваем кош за нея на стойност 1017.38 лв., от владението на собственика, без неговото съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Престъпление по чл. 195,  вр. чл. 194, вр. чл. 63 от НК.

Пострадалото семейство влезли във фотостудио, за да снимат детето си, като оставили детската количка и сгъваемия кош на тротоара. В този момент от там минала обвиняемата, придружавана от две по-възрастни роднини. /Обвиняемата е т.нар. джебчийски среди/. Видяла количка и сгъваемия кош и решила да ги открадне. Огледала се и хладнокръвно свалила количката от тротоара и започнала да я тика, отдалечавайки се бързо от мястото, а след нея, на известно разстояние, вървели придружаващи я жени. Малко след това, поглеждайки навън пострадалите видели, че количката я няма и веднага тръгнали да я търсят. Минувачите ги насочили в посока към момичето, което се опитвало да скрие количката до близко заведение, а придружаващите я роднини, виждайки търсещите количката, започнали да крещят и да всяват смут.

  Предстои насрочване на делата за разглеждане от съда.