По искане на Районна прокуратурата- Велико Търново съда задържа шофьора на ТИР нападнал полицай

25 Януари 2018 г.

По искане на Районна прокуратурата- Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на беларуски гражданин, нападнал полицай.

Прокуратурата е привлякла Д. С. в качеството на обвиняем за това, че на 21.01.2018 г.,  на път ІІ-55, в района на с. Мишеморков хан, общ. В.Търново причинил  средна телесна повреда  на полицейски орган,  при и по повод изпълнение на службата му, изразяваща се в мозъчно сътресение, протекло със загуба на съзнание, което е довело до разстройство на здравето,  временно опасно за живота му. Престъпление по чл. 131, вр. чл. 129 от НК.

И за това, че на 21.01.2018 г.,   на път ІІ-55, по направление гр.  Гурково – гр. В.Търново, между км. 32 +600 и  км.28+200, в района на с. Мишеморков хан, общ. В.Търново извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост и цинизъм и е съпроводено  със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и е извършено и при управление на МПС. Престъпление по чл. 325 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието в лицето на Дмитрий С. и е налице опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разследването продължава под ръководството на ВТРП.