Жени, крали в МОЛ са осъдени след споразумение с Районна прокуратура – В. Търново

9 Януари 2018 г.

 След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – В. Търново  двe жени са осъдени за жебчийска кражба в МОЛ. За кражба на мобилен телефон са им наложени наказания по четири месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.

Е. С. и Д. В. са признати за виновни за това, че на  07.05.2017 г. в гр. Велико Търново, след предварителен сговор, лично и посредствено -  чрез наказателно неотговорната С. С., по специален начин – с особена ловкост, отнели от владението на собственика – момиче на 14 години, без нейното съгласие с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи – мобилен телефон „Леново S850“ и 5 лв. – вещи на обща стойност 182.45 лв. като случаят е немаловажен. Престъпление по чл. 195, вр. чл. 194 от НК.

На 07.05.2017г. двете обвиняеми пристигнали с кола от Русе във Велико Търново.  Паркирали на паркинг пред сградата на МОЛ и както обичайно се разбрали да крадат по отработен механизъм – джебчийски кражби в МОЛ-а. С тях била и малолетната С. С. В 18:52ч. жените влезли в магазин „Н&М”. По същото време в магазина било пострадалото момиче, което със своя приятелка разглеждали дрехи. Докато пострадалата  разглеждала дрехи, Д. В.  се пресегнала с ръка и взела от десния джоб на горнището мобилния й телефон. След това незабавно и незабелязано подала телефона на стоящата в близост до нея Е. С., която от своя страна го дала на малолетната си сестра. Наказателно неотговорната  С. С. прибрала телефона в дънките си и напуснала с него магазина. Малко след това момичето установило липсата на телефона си.

 Споразумението има последици на влязла в сила присъда.