След протест на Районна прокуратура – Бургас бе повишено наказанието на А.М., подсъдим за кражба на 47 850 лева

10 Септември 2021 г.

След протест на Районна прокуратура – Бургас бе изменено ефективното наказание, наложено спрямо А.М. Той е подсъдим за това, че противозаконно е отнел сумата от 47 850 лева. Кражбата е осъществена на 30.07.2018 г. в курортен комплекс, намиращ се в землището на с. Лозенец, общ. Царево. Престъплението е квалифицирано по чл. 195, ал. 2, вр. ал. 1, т. 3 и т. 7, вр. чл. 194, ал. 2 вр. чл. 28 от НК.

Първоначално Районен съд – Царево е постановил ефективно наказание от 3 година и 6 месеца „лишаване от свобода“, но Окръжен съд – Бургас е изменил протестираната първоинстанционна присъда и е определил наказание от 5 години „лишаване от свобода“ спрямо А.М.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е отнел посочената сума от работен офис, стопанисван от търговско дружество, притежаващо ресторант в курортния комплекс. Подсъдимият проникнал в офиса, след като се покатерил по външното тяло на климатичната инсталация и през прозорец. В офиса открил метална каса, от която задигнал паричната сума.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас е окончателна.