Районна прокуратура – Търговище постанови задържане за срок до 72 часа на мъж, извършил кражба от частен дом в града при условията на опасен рецидив

29 Септември 2022 г.

Районна прокуратура - Търговище постанови задържане за срок до 72 часа на 38-годишния Б.А, местен жител. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че чрез повреждане на преграда здраво направена за защита на имот, проникнал в къща в град Търговище, откъдето отнел чужди движими вещи с цел да ги присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Досъдебното производство за кражбата е започнато на 20 септември след сигнал от гражданка, че забелязала разбита врата на къщата на свои съседи, които живеели в чужбина. Дошлият на място полицейски екип, извършил оглед, при който била установена липсата на множество електрически уреди от дома – хладилник, готварска печка, пералня, телевизор и друга дребна битова техника.

От събраните до момента доказателства по разследването е направено обосновано предположение, че Б.А. е извършител на престъплението. Той е добре известен на органите на реда и е осъждан няколко пъти за различни престъпления.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 38-годишният обвиняем.