Съдът уважи искане на Районна прокуратура – Търговище и задържа под стража 43-годишен мъж, обвинен за грабеж на златни накити и мобилен телефон от възрастна жена

1 Август 2022 г.

Районен съд - Търговище наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 43-годишния К.Г. след искане на Районната прокуратура в града. Мъжът бил привлечен като обвиняем за това, че отнел чужди вещи с намерението противозаконно да ги присвои като употребил за това сила и заплаха – престъпление по чл. 198, ал. 1, от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.

На 24 юни 2022 година, 43-годишният мъж влязъл в дома на самотноживуща жена в село Божурка, обл. Търговище. Заплашил я, нанесъл й побой и я ограбил. К.Г. взел от дома й златни накити и мобилен телефон, след което си тръгнал. Жената била настанена в болнично заведение с различни травми без опасност за живота.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Търговище обвиняемият бил задържан за срок до 72 часа. Към настоящия момента той вече е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Мъжът е известен на органите на реда и многократно е осъждан.

Определението на Търговищкия районен съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Търговище.