Районна прокуратура гр. Търговище обявява конкурс за длъжността „съдебен деловодител” в Специализирана администрация - служба „Регистратура и деловодство”, за заемане на 1/една/ свободна щатна бройка на основание чл. 90, ал. 2 от KT във вр. с чл. 67, ал.1, т.1 от КТ и чл. 94, ал. 2 от ПАПРБ.

Районна прокуратура гр. Търговище обявява конкурс за длъжността „съдебен деловодител” в Специализирана администрация - служба „Регистратура и деловодство”, за заемане на 1/една/ свободна щатна  бройка на основание  чл.  90, ал. 2 от KT във вр. с чл. 67, ал.1, т.1 от КТ и чл. 94, ал. 2 от ПАПРБ.

         Описание на длъжността: получава, приема, описва, разпределя и изпраща всички входящи и изходящи документи. Организира воденето на входящи дневници, книги, азбучници и др.  Подпомага работата на  прокурорите. Въвежда и извежда данни от Унифицираната информационна система /УИС/ на ПРБ.  Участва в изготвянето на статистическите таблици и справки.

         Общи изисквания към кандидатите съгласно чл.91 от Правилника за администрацията на Прокуратурата на Република България:

  • да са български граждани;
  • да са навършили пълнолетие;
  • да не са поставени под запрещение;
  • да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер;
  • да не са лишени по съответен ред от правото да заемат определена длъжност;
  • да отговарят на изискванията за заемане на длъжността, предвидени в нормативните актове в ПАПРБ, в Класификатора по чл. 341 ал. 1 ЗСВ и в длъжностната характеристика за съответната длъжност.

         Специфични изисквания: компютърна грамотност – MS Office; организираност и експедитивност; комуникативност; умения за работа в екип; умения за работа с документи и кореспонденция; познаване на нормативните актове, регламентиращи дейността на прокуратурата.

         Начин на провеждане на конкурса: Конкурсът ще се проведе на два етапа:

  • първи етап - по документи;

         Конкурсната комисия разглежда всяко постъпило заявление и преценява, дали са  представени всички необходими документи и дали те удостоверяват изпълнението на минималните и специфични изисквания за заемане на длъжността.

         До участие във втори етап се допускат кандидатите, които напълно отговарят на изискванията, посочени в обявата.

         Комисията оформя решението си относно допускането на кандидатите за участие и се изготвят списъци на допуснатите и недопуснатите кандидати. В списъка на допуснатите кандидати се посочват датата на провеждане на конкурса, която не може да бъде по-рано от 14 дни от оповестяване на списъка, началния час и мястото на провеждане на конкурса.

В списъка на недопуснатите до конкурса кандидати се посочват основанията за недопускането им. Списъците се подписват от членовете на комисията и не по-късно от 7 дни след изтичане срока на подаване на заявленията за участие в конкурса се поставят на общодостъпно място на таблото в Районна прокуратура, гр. Търговище, намиращо се в сградата на Съдебната палата, ул.”Славейков” № 49, ет.1. и на интернет страницата на Районна  прокуратура, гр. Търговище.

Конкурсът се провежда по същия начин и когато допуснатия кандидат е само един.

  • втори етап – проверка на компютърната грамотност, състояща се в решаване на тест, касаещ умения за работа с MS Office, текстообработка с Word, задача на MS Excel  и събеседване с кандидатите .

    Тестът съдържа 5 въпроса, като всеки правилен отговор носи по 1 точка. Задачата на MS Excel  съдържа 5 позиции, като всяка вярна позиция носи по 1 точка.

    Текстообработката с Word носи от 1 до 5 точки.

    Събеседване с кандидатите – познаване на Етичния кодекс на съдебните служители, Правилника за администрацията на ПРБ, мотивация за работа в РП-Търговище, лично впечатление, като събеседването носи от 1 до 20 точки. Крайната оценка е средноаритметична оценка от оценките на членовете на комисията. Оценяването и класирането е съобразно получения от кандидатите резултат.

         Необходими документи за участие  в конкурса:

  • писмено заявление за участие в конкурса;
  • автобиография, подписана от кандидата;
  • декларация от кандидата за липсата на обстоятелства по чл. 92, ал. 1 от ПАПРБ;
  • декларация от кандидата съгласно чл.95, ал.2, т.1 от ПАПРБ и чл. 340а, ал.1 от Закон за съдебната власт;
  • декларация за обработка и съхранение на лични данни;
  • заверено копие („Вярно с оригинала”) от документ за завършено средно образование, което се изисква за длъжността;
  • заверено копие („Вярно с оригинала”) от документи, удостоверяващи продължителността на трудовия стаж и професионалния опит;
  • медицинско свидетелство за работа;
  • други документи, които, по преценка на кандидата, имат отношение към професионалните му качества.

От кандидатите не се изисква представяне на свидетелство за съдимост. Същото ще бъде получено служебно.  

Състав на комисията, определена със Заповед № 168/16.05.2024 г.:

 Председател: Любен Владимиров – Зам.-Административен ръководител, Зам.-Районен прокурор при Районна прокуратура, гр.Търговище и

Членове:

  1. Бойка Славова – съдебен администратор при Районна прокуратура, гр. Търговище;
  2. Силвия Миланова – главен специалист „ЧР” и касиер при Районна прокуратура, гр.Търговище;

 

         Документите се подават на адрес: сградата на Съдебната палата – Търговище, ул.”Славейков”№ 49, ет.1, всеки работен ден от 10.00 ч. до 12.00 ч. и от 13.30 ч. до 16.30 часа;

         Документите се подават лично или чрез пълномощник/не се изисква нотариална заверка/.

         На основание чл. 91, ал. 3 от Кодекса на труда типовата длъжностна характеристика се предоставя на кандидатите за запознаване при подаване на документите.

Срок за подаване на документите – 30 дневен, считано от деня следващ датата на публикуване на обявата.

Обявата е публикувана във в-к „Труд ” на 17.05.2024 година. 

         За справки: тел. 0601/61647

 

Списъците на допуснатите кандидати, датите за провеждане на етапите от конкурса и други съобщения ще се обявяват допълнително на таблото в Районна прокуратура, гр. Търговище, намиращо се в сградата на Съдебната палата, ул.”Славейков” № 49, ет.1 и на интернет страницата на Районна  прокуратура, гр. Търговище.

Прикачени документи