30 Март 2021 г.

Районна прокуратура - Хасково наблюдава бързо производство за незаконно превеждане през границата на страната на сирийски граждани

Сподели

Районна прокуратура - Хасково наблюдава бързо производство за незаконно превеждане през границата на страната на сирийски граждани

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград наблюдава бързо производство за това, че на 29.03.2021 г. в землището на с. Вълче поле, обл. Хасково, са преведени през границата на страната, от Република Гърция в Република България, шестима чужденци, граждани на Сирия, без разрешение на надлежните органи – престъпление по чл.280, ал.2 т.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 29.03.2021 г., около 19 часа, служителите на Гранична полиция задържали в землището на с. Вълче поле седем мъже, граждани на Сирия. Установено било, че те са влезли в България по „зелена граница“ през  гранична пирамида, находяща се в землището на с. Вълче поле.  Един от тях - Л.П., на 25 г., бил техен водач. Той превел групата с лодка през реката от Турция в Гърция, а след това чужденците влезли пеша в България. Те трябвало да стигнат до гр. Харманли и водачът да получи по 400 евро за всеки един от тях.

Л.П. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. По делото се извършват процесуално-следствени действия под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград.