По обвинителен акт на Районна прокуратура – Свиленград е осъден 19-годишен младеж за блудство с малолетно момиче

12 Юни 2020 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Свиленград е осъден М.Л., на 19 г., за блудство с ненавършило 14-годишна възраст момиче – на 13 г. - престъпления по чл. 149 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Свиленград е осъден М.Л., на 19 г.,  за блудство с ненавършило 14-годишна възраст момиче – на 13 г. - престъпления по чл. 149 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Свиленград е наложил на М.Л. наказание от 2 години „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 5 години. 

По делото е установено, че обвиняемият М.Л. бил доведен брат на 13-годишно момиче. което живеело в дома на баща си. Обвиняемият често посещавал жилището им и оставал да пренощува там. На 6 септември 2019 г., в с. Б., общ. Любимец, обл. Хасково, обвиняемият М.Л. влязъл в стаята на пострадалата, когато всички били заспали. Той отишъл при нея и извършил блудствени действия. Пострадалата се събудила, започнала да плаче и го изгонила от стаята. Подаден бил сигнал на тел. 112.

По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи и др. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Хасково.