Прессъобщение 07.09.2017 г.

7 Септември 2017 г.

Две години затвор за поредни кражби след обвинение на Районна прокуратура – Русе

Две години затвор за поредни кражби след обвинение на Районна прокуратура – Русе

 

По обвинение на Районна прокуратура – Русе 34-годишен рецидивист е осъден на две години лишаване от свобода при строг за извършени кражби на вещи от избени помещения в жилищни сгради.

Иван Б. е признат за виновен за това, че за  периода  03.02.2017г. - 11.02.2017г., в гр. Русе, в условията на опасен  рецидив  и на продължавано престъпление, на три  пъти, чрез използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи - бензинопил, циркуляр, дрелка, лепачка  за ПВЦ, пистолет  за топъл  въздух, канго перфоратор, ъглошлайф, шмиргел,   удължител, гидория,  велосипед,  бутилки с вино и алкохол и други вещи - всичко на  обща стойност 1 753 лв.   от владението  на  различни собственици, без тяхно   съгласие, с намерението  противозаконно  да ги  присвои. Престъпление по чл.196 ал. 1, вр. чл. 195, вр. чл. 26 от НК.

Обвиняемият, осъждан многократно, употребявал наркотични вещества и се нуждаел от парични средства. За да си ги набави решил да извършва кражби от избени помещения от блокове в гр.Русе. За целта се снабдил с 16 бр. връзки със секретни ключове и 8 бр. връзки с обикновени ключове, с които да отключва вратите и катинарите  на избените помещения. Влизал в приземния етаж, където били избените помещения и с подбран ключ отключил. От помещенията взел различни вещи, които продавал.

 По искане на прокуратурата Иван Б. е с взета мярка за неотклонение  „задържане под стража“.

         Присъдата не е обжалвана и е влязла в сила.