Районна прокуратура – Русе привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа 28-годишен русенец за трафик на хора с цел сексуална експлоатация

22 Февруари 2024 г.

Районна прокуратура – Русе  привлече в качеството на обвиняем 28-годишния Р.С. за извършени три престъпления по чл.159а, ал.2 вр. ал.1 от НК по отношение на две жени и едно непълнолетно момиче.

През периода от месец ноември 2022г. до месец декември 2023г. в нощен клуб в гр.Русе Р.С. набрал и приел две жени и едно непълнолетно момиче, с цел да бъдат използвани за развратни действия – за предлагане на платени сексуални услуги, като им обещавал и давал парична сума за извършваните от тях сексуални услуги.

Към настоящия момент по делото са извършен множество и различни действия по разследването, като при претърсване и изземване в дома на Р.С. са били открити и иззети наркотични вещества, 47 бойни патрона и други вещи, относими към разследването.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Русе, на 20.02.2024 г. Р.С. е задържан за срок до 72 часа – за довеждане пред съда, с оглед  внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура – Русе.