Прессъобщение 31.03.2022г.

31 Март 2022 г.

1000 лева глоба за обвиняем за хулиганство в болнично заведение по досъдебно производство на Районна прокуратура - Русе

1000 лева глоба за обвиняем за хулиганство в болнично заведение по досъдебно производство на Районна прокуратура - Русе

С решение от 30.03.2022 г. Районен съд – Русе е признал М. В. за виновен за хулиганство, извършено в болнично заведение, като на основание чл.78а от НК му е наложил наказание „глоба“ в размер на 1000 лв.

М. В. е признат за виновен по досъдебно производство на Районна прокуратура – Русе  за това, че на 16.01.2022 г., около 11:15 часа, в гр. Русе, на публично място - COVID сектор в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ООД, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото (държал се агресивно, викал, отправял обиди и заплахи, блъснал охранител и избутал  лекар) - престъпление по чл.325, ал.1 от НК. На 16.01.2022 г, обвиняемият разбрал от майка си, че баща му, който бил  хоспитализиран в лечебно заведение с ковид, е в тежко състояние. Афектиран и притеснен от това, той нарушил установените в лечебното заведение правила и въведените в страната противоепидемични мерки, като без да получи разрешение и без да вземе предпазни мерки влязъл в болничното отделение и нападнал вербално персонала. М.В. е неосъждан и не са му налагани административни наказания. След деянието той признал вината си и изразил съжаление за стореното.

Решението на Районен съд – Русе, с което е наложено административно наказание на М.В. подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Русе.