Прессъобщение 18.01.2022г.

18 Януари 2022 г.

Районна прокуратура – Русе привлече като обвиняем и задържа до 72 часа мъж за хулиганство в лекарски кабинет

Районна прокуратура – Русе привлече като обвиняем и задържа до 72 часа мъж за хулиганство в лекарски кабинет

Районна прокуратура – Русе привлече в качеството на обвиняем В.А. за извършено престъпление по чл. 325 ал.5 вр. ал.2 вр. ал.1 от НК- за това, че на 17.01.2022 г. в с. Ново село, обл. Русенска, в условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които по своето съдържание се отличават с изключителна дързост, като на публично място – в кабинета на общопрактикуващия лекар И. И. в с.Ново село, обл.Русенска, викал, обиждал, отправил закани, нападнал, блъскал, съборил на земята и душил доктор И. И. – общопрактикуващ лекар в с. Ново село, обл. Русе.

С постановление на наблюдаващ прокурор обвиняемият е задържан на основание чл. 64 ал.2 от НПК за срок до 72 часа.

По случая, Районна прокуратура-Русе се е самосезирала във връзка с публикуван в медиите на 17.01.2022 г. видеоклип - относно възникнал инцидент в медицински кабинет в с. Ново село, в който участие са взели медицинско лице и лицето В. А., и е била възложена проверка.

Наред с това, въз основа подаден сигнал от И.И.- общопрактикуващ лекар до ЕЕН 112, работа по случая са започнали полицейските служители на Второ РУ на ОД МВР-Русе. Материалите от проверката и съставен от Второ РУ, срещу В. А., акт по Указа за борба с дребното хулиганство от 17.01.2022, г. са докладвани в РП- Русе на 18.01.2022 г.

Въз основа събраните данни от извършената проверка, с постановление на Районна прокуратура - Русе от 18.01.2022 г. е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по глава Х на НК - „хулиганство“, като е указано незабавно започване на процесуално- следствените действия.

Разследването по делото продължава под ръководството на прокуратурата.