ОБЯВЯВА КОНКУРС за заемане на 1 (една) щатна бройка за длъжността „Съдебен деловодител“

23 Август 2021 г.

РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – РУСЕ, на основание чл. 343, ал. 1 от ЗСВ, чл. 90, ал. 2 и чл. 94 от Кодекса на труда, чл. 93, ал. 1 и чл. 94 от ПАПРБ, ОБЯВЯВА КОНКУРС за заемане на 1 (една) щатна бройка за длъжността „Съдебен деловодител“ в СЪДЕБНИЯ РАЙОН НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – РУСЕ, при условията на чл. 67, ал. 1, т. 1 от КТ.

РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – РУСЕ, на основание чл. 343, ал. 1 от ЗСВ, чл. 90, ал. 2 и чл. 94 от Кодекса на труда, чл. 93, ал. 1 и чл. 94 от ПАПРБ, ОБЯВЯВА КОНКУРС за заемане на 1 (една) щатна бройка за длъжността „Съдебен деловодител“ в СЪДЕБНИЯ РАЙОН НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – РУСЕ, при условията на чл. 67, ал. 1, т. 1 от КТ.

Конкурсът да се проведе с кандидати, които отговарят на следните условия:

Основни изисквания: Кандидатът да е лице, което:

  1. има българско гражданство;
  2. е навършило пълнолетие;
  3. не е поставено под запрещение;
  4. има минимална степен на завършено образование – средно;
  5. не е осъждано на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер, независимо от настъпила реабилитация;
  6. притежава необходимите професионални и нравствени качества;
  7. да отговаря напълно на изискванията за несъвместимост по чл. 340а, ал. 2 от ЗСВ;
  8. не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност.

Специфични изисквания:

  1. компютърна грамотност – MS Office (Word, Excel, Outlook), Internet;
  2. работа със статистика – обработка на статистически данни;
  3. работа със стандартно офис-оборудване;
  4. умение за работа с граждани;
  5. добра писмена и езикова култура;
  6. умение за работа в екип;
  7. комуникативност, организираност и експедитивност.

Конкурсът ще се проведе на два етапа: по документи и събеседване. До участие във втори етап (събеседване) се допускат кандидатите, които напълно отговарят на изискванията, посочени в обявата. Допуснатите до събеседване кандидати се оценяват по следните показатели: 1) Познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността; 2) Познаване на Етичния кодекс на съдебните служители и Правилника за администрацията на Прокуратура на РБ; 3) Представяне на практически умения за работа с word, excel, outlook; 4) Професионална мотивация за работа в Районна прокуратура – Русе. Събеседването се извършва по реда на входящите номера на подаване на документите за участие в конкурса. Резултатите се оформят след попълване на карта за оценка от всеки член на комисията с точки по шестобалната система. Класират се само кандидатите, получили оценка най-малко 4,50. Крайната оценка от втория етап се формира като средноаритметична оценка от оценките на членовете на комисията. Кандидатите се оценяват и класират, съобразно получения от тях резултат.

Описание на длъжността: Съдебният деловодител приема и регистрира входящата кореспонденция. Изпраща изходящата кореспонденция. Разпределя и направлява постъпилата поща. Образува в дела и преписки разпределените входящи документи. Извършва вписвания в съответните деловодни книги и в Унифицираната информационна система (УИС) на Прокуратурата на Република България. Извежда справочна информация от УИС. Подрежда новопостъпили документи към висящите дела. Приема, съхранява и предава по принадлежност веществените доказателства. Предава на прокурорите разпределения доклад. Следи служебно за изтичане на съответните процесуални срокове и уведомява за това прокурорите. Отговаря за подреждането и съхраняването на делата в деловодството. Изпраща обратно делата и преписките, постъпили от други прокуратури, след приключване на преписката в съответната прокуратура. Предоставя справки по делата и преписките. Подготвя и изпраща до съответната инстанция делата и преписките, по които са постъпили жалби. Предава в архив приключените дела и преписки.

Кандидатите лично или чрез пълномощник следва да представят следните документи: 1) Писмено заявление; 2) Автобиография – тип СV; 3) Декларация по чл. 95, ал. 2, т. 1 от ПАПРБ; 4) Копия от документи за придобита образователно – квалификационна степен; 5) Копия от документи, удостоверяващи трудов стаж и професионален опит – при наличие на такъв; 6) Медицинско свидетелство за работа; 7) Медицинско свидетелство, че лицето не страда от психическо заболяване; 8) Други документи, свързани с изискванията за заемане на длъжността по преценка на кандидата.

Декларация по чл. 92, ал. 1 от ПАПРБ се подава от лицето, избрано в конкурсната процедура.

От кандидата не се изисква представянето на свидетелство за съдимост. Същото ще бъде получено служебно по електронен път от Министерство на правосъдието. При неиздаване на електронно свидетелство за съдимост от МП, от кандидатите ще бъде изискано да представят такова, издадено по общоустановения ред.

Документите на кандидатите се приемат в Районна прокуратура – Русе, Съдебна палата, ет. 2, ст. 41, в 30-дневен срок от датата на публикуване на обявата във вестник „Утро” – до 21.09.2021 год., включително. Обявата е публикувана на 23.08.2021 год.

Длъжностната характеристика за конкурсната длъжност е на разположение за запознаване на всеки кандидат при подаване на документите, както и е достъпна на интернет страницата на Районна прокуратура – Русе http://www.prb.bg/bg/rpruse/konkursi.

Всички съобщения във връзка с конкурса се обявяват на интернет страницата на Районна прокуратура – Русе: http://www.prb.bg/bg/rpruse/konkursi.

 

За допълнителна информация – тел. 082/881 341.