По искане на Окръжна прокуратура - Шумен е взета най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража“ спрямо обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества

5 Септември 2024 г.

На 04.09.2024г. спрямо обвиняемият К.К. на 34г. по искане на Окръжна прокуратура гр.Шумен е взета от Шуменски окръжен съд най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Апелативен съд гр.Варна.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура гр.Шумен за това, че при условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, без надлежно разрешително в гр.Шумен на 01.09.2024г. и на 02.09.2024г. държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества. К.К. е задържан при специализирана полицейска операция, проведена от служители на ОД на МВР – Шумен, докато уговарял сделка с наркотични вещества. Той е известен на органите на МВР и прокуратурата и вече е осъждан нееднократно за други престъпления, отново свързани с наркотични вещества.

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.