Завеждащият отдел „Киберпрестъпления“ в НСлС Светослав Василев изнесе лекция на българско-баварския семинар „Противодействие на интернет-престъпността и прането на пари"

6 Октомври 2022 г.

Днес, 05.10.2022 г., завеждащият отдел „Киберпрестъпления“ в Националната следствена служба (НСлС) Светослав Василев бе лектор на провеждащия се в гр. Поморие българско-баварски семинар на тема „Противодействие на интернет-престъпността и прането на пари". Отделът е нова структура в НСлС и започна да функционира на 1 септември  2022 г.

Светослав Василев представи пред участниците - прокурори, съдии и разследващи служители от МВР и ДАНС, ситуацията в България по отношение на престъпленията чрез интернет-търговия и предизвикателствата пред разследващите органи.

Семинарът, организиран от фондация „Ханс Зайдел“, има за цел обмяната на опит и експертиза в сферата на компютърните престъпления с акцент интернет-търговията, оперативните подходи в областта на прането на пари, необходимостта от международно сътрудничество при противодействие на кибер-престъпленията и др.